اتابک جعفری در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به کاهش نزولات جوی و لزوم حراست از آب های زیرزمینی اظهار داشت: در حال حاضر ۴ هزار و ۶۳۷ حلقه چاه فاقد پروانه بهره برداری از آب های زیرزمینی سیستان و بلوچستان برداشت می کنند که این امر لزوم حراست از منابع آبی زیر زمینی را دو چندان می کند.
مدیر عامل آب منطقه ای سیستان و بلوچستان افزود: از این رو برای این چاه های غیرمجاز پرونده جهت تعیین وضعیت مالکیت و همچنین تعیین تکلیف آن ها تشکیل و در دست بررسی قرار گرفته است.
وی با اشاره به اینکه تا کنون ۶۱درصد از این پرونده تعیین مالکیت شده است، تصریح کرد: کاهش نزولات جوی سبب می شود سفره های زیرزمینی تغذیه نشوند و در نتیجه منابع آبی زیر زمینی کاهش چشمگیری را پیدا کنند.
وی گفت: ۹۲/۵ درصد این پرونده ها توسط کارشناسان از حیث دسترسی به منابع آبی، احتمال تنش های آبی و برداشت بی رویه بررسی و در کمیسیون صدور پروانه مطرح شده اند.
جعفری افزود: پس از بررسی های لازم آن دسته از چاه هایی که برداشت از آن ها تنش های آبی را در منطقه رقم می زند پس از اخذ حکم قضایی پلمپ می شوند.
وی تصریح کرد: همچنین ۶ هزار و ۵۴۲ حلقه چاه دارای مجوز اما فاقد پروانه بهره برداری از آب های زیر زمینی هم در استان سیستن و بلوچستان وجود دارد.
وی ادامه داد: همچنین در حال حاضر تعیین وضعیت مالکیت یک هزار و ۶۳۵ حلقه چاه توسط منابع طبیعی سیستان و بلوچستان در دست اقدام است و تا کنون ۲۴ درصد این چاه ها تعیین تکلیف شده اند.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای سیستان و بلوچستان گفت: برداشت بی رویه از منابع آبی علاوه بر مخاطرات زیست محیطی تبعات خشکسالی را نیز تشدید می کند و بخش کشاورزی را متحمل خسارت می کند.
نظر شما